Timmeren aan de Toekomst: 100 jaar St. Joseph

vrijdag 13 april 2018 11.39 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 13 april 2018 12.42 uur | auteur: Geurt Hilhorst

Onze kerk bestaat 100 jaar en dat vieren we zoals bekend in het laatste weekend van mei. Er is een uitgebreid jubileumprogramma samengesteld, voor jong en oud, voor parochianen en wijkbewoners. De verbinding tussen verleden en toekomst, de ontmoeting tussen generaties en de rijke traditie met nieuwe mogelijkheden staan hierin centraal.

De jubileumactiviteiten starten donderdag 24 mei om 19.00 uur met de opening van de Jubileumexpositie en -activiteiten. Aansluitend zijn er de Mariavespers en is er een avond rond Maria in Beeld door mgr. Herman Woorts.
Vrijdag 25 mei staat in de ochtend de verbinding tussen de generaties centraal met de onthulling van een gangkunstwerk gemaakt door leerlingen van DOK12, KBS De Marke en St. Josephschool. ook zijn er activiteiten van basisschoolleerlingen met senioren in het zorgcentrum St. Jozef en onze Parochiezaal St. Joseph. In de avond is er een grote Aan Tafel bij Joseph in de tuin en de Parochiezaal St. Joseph, gevolgd door een jubileumconcert van Animato en Gregoriaanse Schola, waar muzikale tradities elkaar ontmoeten. Tegelijk is er een Kampvuur-chillavond voor tieners en jongeren. Favoriete muziek, spannende spellen, diepe gesprekken rond een heerlijk vuur.
Zaterdag 26 mei is de gezinsmiddag met sport, spel en creatief: allerelei uitdagende activiteiten voor kinderen en hun ouders. Om 20.00 uur start De avond van het Trappistenbier. Wat is het verhaal achter het kloosterbier, hoe herken je het en waarom wordt het gebrouwen? Centraal staat de ontmoeting en het ontdekken van smaak van dit bier, begeleid door een professionele biersommelier. Vooral niet alleen voor bierdrinkers!
En zondag 27 mei begint om 09.30 uur met het ZondagsOntbijt Jubileumstijl, gevolgd om 11.00 uur door de feestelijke jubileumviering met medewerking van alle koren. Aansluitend is er een grote Jubileumbrunch op het kerkplein, een ontmoetingsmaaltijd voor en door parochianen. Voor de kinderen zijn er creatieve en sportieve activiteiten, hollandse spellen en workshops. Het Jubileumweekend wordt om 15.30 uur afgesloten met Sint Jozef, de musical. Iedereen kent Jozef uit de kerststal, als verloofde van Maria, de moeder van Jezus. Jozef staat er vaak een beetje verloren bij, maar in deze musical krijgt hij het volle pond. Sint Jozef, de musical gaat over het leven en het werk van timmerman Jozef. Meer programmadetails binnenkort op www.stjoseph-olva.nl en in de lokale media.