Verslag van de Motortoertocht Hooglanderveen 2018

donderdag 04 oktober 2018 11.15 uur | laatst gewijzigd: donderdag 04 oktober 2018 12.18 uur | auteur: Geurt Hilhorst

Zondag 9 september 2018 was onze jaarlijkse motortoertocht. Altijd zo’n twee weken voor de toertocht kijken we naar de weersverwachting. Het vooruitzicht was bijzonder goed. Vanaf 08.30 uur verzamelden de motorrijders in ’t Houteveen. Iedereen was goed op tijd. Zoals ieder jaar had Suzan de koffie met cake weer klaar staan. Bert gaf nog wat uitleg en informatie over de toertocht en voor 09.30 uur starten we de motoren en reden we over de Veluwe, waar je in één lint lekker kan doorrijden. Een verrassend stukje is het Zanderbos. Hier is het wel uitkijken met de fietsers.

De koffiestop was in Kampen bij het restaurant “Bij Alex”. De appelpunt smaakte uitstekend en het uitzicht was bijzonder mooi op de stadsbrug. 

De rit ging verder over de Kamperzeedijk naar Genemuiden. Daar namen we het pontje over het Zwarte water. Daarna toerden we naar Giethoorn met haar waterrijk gebied en de vele bruggetjes. In Giethoorn is altijd wat te beleven. Je ziet bussen vol toeristen en de vele bootjes op het water.
Het is werkelijk een schitterend gezicht.

We reden verder via een stukje Salland route en kwamen we aan in Liederholthuis. Daar hadden we de lunch afgesproken in Café-Restaurant De Olde Wettering. Van motorrijden krijg je trek en dan gaat een kop soep en wat broodjes er goed in.
We toerden door naar Olst en namen het pontje over de IJssel. Daarna via de IJsseldijk over de binnendoor wegen naar Apeldoorn. Verder ging het in één lint recht door naar Hooglanderveen.

In ’t Houteveen praatte een aantal personen even na en aansluitend genoten we van het diner. Het was super. Dank aan Roland en Suzan.
Uiteraard bedankt de organisatie het buurtbudget.
Alle deelnemers bedankt en graag tot volgend jaar.

Documenten