HLVeen bekert verder

donderdag 25 oktober 2018 09.22 uur | laatst gewijzigd: donderdag 25 oktober 2018 11.49 uur | auteur: Geurt Hilhorst

Van de Hilversum.nu verslaggever: In de eerste knock-out ronde van de beker heeft FC Hilversum op het eigen sportpark met 2-3 verloren van VV Hooglanderveen. De ploeg uit Hooglanderveen was superieur in het afmaken van de kansen. De wedstrijd ging op en neer, maar helaas voor FC Hilversum trok VV Hooglanderveen aan het langste eind. “Het is zonde dat je deze wedstrijd niet wint en daardoor niet verder bekert,” aldus assistent-trainer Richard Lenzen.

FC Hilversum begon sterk aan de wedstrijd. Via Dave Huijmans kreeg Hilversum in de 7eminuut een grote kans. Huijmans was niet rustig genoeg en schoot de bal ruim voorlangs. Het spel golfde op en neer en daar was ook de eerste kans voor Hooglanderveen. De spits van Hooglanderveen Larslo Duister schoot de bal in de handen van de keeper. Het was een fysieke wedstrijd en er waren veel schoppartijtjes. Scheidsrechter Mike Breedijk uit Renswoude wuifde alle overtredingen weg. FC Hilversum was getergd de eerste goal te scoren en drukte met het hele team naar voren.

Smaakmaker van FC Hilversum Quinten Bhagwandin kwam met een rush opstomen en speelde de bal naar spits Jerranyell van der Pol. De spits liet de bal vallen op Bhagwandin en de linksvoor van FC Hilversum schoot de bal via een been van de tegenstander in de lange hoek. 1-0 in de 16eminuut. Na de 1-0 leek het erop alsof FC Hilversum het hoofd liet zakken en waren de grootste kansen voor de ploeg uit Hooglanderveen. Zo kwam Tim van Biddekingen, de linksback van Hooglanderveen, één op één met keeper Justin Sakkers te staan maar wist de keeper van FC Hilversum de bal te pareren tot een corner. Ook een grote kans voor Hooglandia via Mozes Openbrouwer, hij kopte uit een corner de bal net naast. In de 34eminuut was het wel raak voor Hooglanderveen. Duister draait knap weg van zijn verdediger en met een schot vanaf 19 meter verschalkt hij de keeper van FC Hilversum. 1-1.

Na de 1-1 waren er kansen over en weer maar de bal ging er niet in. Beide teams gingen rusten met een gelijke stand van 1-1. FC Hilversum trapte af voor de tweede helft. Hooglanderveen zette goed druk en had direct de bal. Daardoor had Duister de bal aan de rechterkant van het veld. Jason Eilbrecht, de rechtsback van Hooglanderveen, was mee opgekomen en stond in het zestienmetergebied. Duister gaf een panklare voorzet en de rechtsback knikte de bal tegen het net en achter de doelman van FC Hilversum. 1-2 voor Hooglanderveen.

Het bleef een fysieke wedstrijd met veel schoppartijtjes. De scheidsrechter kreeg gemopper van alle kanten en floot een zwakke wedstrijd. Op de tribune werden grapjes gemaakt over de scheids. “Ben je je bril vergeten?” riep een supporter van FC Hilversum. Bhagwandin, linksvoor van FC Hilversum, kreeg geel voor commentaar op de leiding.

Na de 1-2 waren er kansen over en weer. Wederom Bhagwandin van FC Hilversum had een paar grote kansen. Maar als je de kansen niet afmaakt, valt de goal aan de andere kant. In de 81eminuut scoorde Hooglanderveen de 1-3. Het was doelpuntenmaker Brian Schimmel die scoorde met een mooie goal. FC Hilversum liet het er niet bij zitten en zette alles op de aanval. In de 84eminuut werd een doelpunt van FC Hilversum afgekeurd wegens buitenspel. Desalniettemin bleef FC Hilversum aanvallen en viel in de 85eminuut de 2-3 via Dylan Looman op aangeven van Bhagwandin. Ondanks het harde werken van FC Hilversum bleef het 2-3. De ploeg uit Hooglanderveen bekert verder.

Opstellingen:

VV Hooglanderveen 1 
1 Rob van der Grootevheen 
2 Jason Eilbracht
15 Jurrien Ebbes
18 Thijs Hildebrand
5 Tim van Biddekingen 
17 Valentijn Rijbeek 
6 Pim Geitenbeek 
10 Danny Gravenberg 
11 Fabion Veenvlied 
9 Larslo Duister 
14 Mozes Openbrouwer