Plaats delict: Hooglanderveen

woensdag 09 oktober 2019 15.27 uur | laatst gewijzigd: woensdag 09 oktober 2019 17.02 uur | auteur: Geurt Hilhorst

In de zojuist verschenen detectiveroman van Anne van Doorn loopt een jonge vrouw weg uit een christelijke woongemeenschap in Hooglanderveen. De vrouw, Tessa Verwold, wordt gezien als de aanstichtster van een bijna dodelijke vechtpartij op de Langegracht in Amersfoort. Maar vijfendertig jaar verstrijken er zonder levensteken van haar. Het mysterie van Tessa’s verdwijning moet worden opgelost in ‘De man die zijn geweten ontlastte’.

 

De detective van Anne van Doorn is de derde roman over het speurdersduo Robbie & Lowina. In het boek schetst de schrijver een beeld van Hooglanderveen voor het dorp werd ingekapseld door het stadsdeel Vathorst. De christelijke commune Caritashoeve lag eens te midden van uitgestrekte landerijen, even buiten het dorp. De fictieve Gehervormeerde Eenheidskerk ving er ontspoorde jongeren op. Nu is het gebouw ingesloten door bebouwing van Vathorst en de Boerderijenboulevard. Robbie & Lowina ontrafelen in ‘De man die zijn geweten ontlastte’ de duistere geheimen van de commune. Liep Tessa er weg of heeft zij Hooglanderveen nooit verlaten? 

Schrijver Anne van Doorn geniet in de regio meer bekendheid als thrillerauteur M.P.O. Books. Vijf jaar geleden verscheen van zijn hand ‘Cruise control’ waarin de Amersfoortse politie jacht maakt op een seriemoordenaar die cruisende homo’s doodschiet. Tegenwoordig timmert hij als Anne van Doorn flink aan de weg, onder andere met een internationaal debuut in Ellery Queen Mystery Magazine. Dit vermaarde Amerikaanse tijdschrift publiceerde een van zijn korte verhalen. “A very clever tale,” aldus de hoofdredacteur van dit blad. 

‘De man die zijn geweten ontlastte’ (ISBN 9789492715333) is verschenen als paperback, telt 256 pagina's en kost 17,95 euro. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij de internetboekhandel. Meer informatie is te vinden op de website van de uitgeverij, www.e-pulp.nl, en op de website van de auteur: www.annevandoorn.be.