Aan bewoners van Lient en omgeving

donderdag 31 oktober 2019 09.31 uur | laatst gewijzigd: donderdag 31 oktober 2019 15.34 uur | auteur: Geurt Hilhorst

Beste buurtgenoot, Wellicht zie je regelmatig een ambulance door de wijk rijden of geparkeerd staan op de Reurhout. Buurtbewoners geven aan dit een veilig gevoel te vinden. Echter deze auto staat er niet altijd.... Hoe wij als ambulancedienst ook ons best doen om zo snel mogelijk ter plaatsen te zijn, jij als burgerhulpverlener kan dit veel sneller. En juist bij jou als burgerhulpverlener zit de winst bij levensbedreigende situatie als een hartstilstand.

Overal in Nederland en ook in Amersfoort zijn er al wijken hartveilig; dit houdt in dat er binnen 6 minuten snel en adequaat hulp geboden wordt bij een hartstilstand met behulp van een AED en jij als burgerhulpverlener.
Als ambulanceverpleegkundige heb ik met eigen ogen gezien wat het effect is van een snelle hulpverlening: je redt echt een leven! Daarom kan ik deze acties alleen maar aanmoedige en het belang hiervan onderstrepen.
Om hieraan een bijdrage te leveren ben ik de actie buurtAED gestart, want ik wil natuurlijk dat ook mijn wijk een veilige zone wordt. Hier is geld voor nodig.
Doe je ook mee om Hooglanderveen hartveilig te maken?
Doneer dan vandaag nog op deze site https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-lient-3829-hooglanderveen
Om een zo goed mogelijke dekking te waarborgen, zal in samenspraak met Reanimatie Netwerk Amersfoort en Belangenvereniging Hooglanderveen locaties worden aangewezen voor de plaatsing van de AED. Zodra de actie slaagt en het geld bij elkaar is gebracht, zal onze AED in de buurt van de Hoog en Wellerlaan/Lient worden geplaatst.
Voor vragen / opmerkingen mag je mij altijd benaderen.
Gaat jou onze veiligheid ook aan je hart....
Alvast dank voor uw bijdrage.
Jan van den Berg
Reurhout 10
3829 EC Hooglanderveen
0625333817
Paramedic310@gmail.com