Parochiebestuur presenteert ingrijpende toekomstvisie

woensdag 11 december 2019 07.25 uur | laatst gewijzigd: woensdag 11 december 2019 06.31 uur | auteur: Geurt Hilhorst

Parochiebestuur presenteert ingrijpende toekomstvisie Inzet op pastorale aanwezigheid, verplaatsing Eucharistisch Centrum en sluiting H. Kruiskerk De parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort staat voor ingrijpende veranderingen. Niet alleen omdat de huidige tijd andere manieren van actief geloven met zich meebrengt, maar ook omdat de parochie financieel in zwaar weer zit. Het parochiebestuur kiest in de dinsdagavond gepresenteerde toekomstvisie voor het ‘Levend Kloppend Hart’.

In de toekomstvisie benadrukt het bestuur dat ‘Onze Lieve Vrouw van Amersfoort een toegankelijke, veelkleurige parochie is én blijft, waar iedereen altijd welkom is en waar enthousiast het Woord van Jezus klinkt’. Daarbij gaat het om het hart waarmee gelovigen God en elkaar weten te vinden.

Meest ingrijpende beslissing is de verplaatsing van het Eucharistisch Centrum en de daarmee samenhangende sluiting op termijn van de H. Kruiskerk in Liendert.

Lees op de website www.katholiekamersfoort.nl meer over de gepresenteerde toekomstvisie.

De Locatieraad van onze geloofsgemeenschap beseft dat het plan een klap is voor de mensen van de geloofsgemeenschap H. Kruis. Wij wensen hen veel sterkte en zijn in gebed verbonden.

De Locatieraad van St. Joseph zal het visiedocument donderdag bespreken. Daaruit zullen wij onze koers bepalen, om toch ook verder te bouwen aan de parochie en onze zichtbaarheid in Hooglanderveen en Vathorst.