LEO MULDER LID ORDE ORANJE-NASSAU

vrijdag 24 april 2020 23.32 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 24 april 2020 22.33 uur | auteur: Geurt Hilhorst

Op vrijdag 24 april 2020 ontving Leo Mulder telefonisch bericht van de burgemeester over de toekenning van een Koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten. In verband met het coronavirus wordt de feestelijke uitreiking van de lintjes tijdens de Algemene Gelegenheid uitgesteld tot een later te bepalen moment in 2020. Maar gelukkig was Norbert van Hengstum, vz. VV Hooglanderveen, bereid om mooie woorden tot de gedecoreerde te richten.

 

Leo Mulder (1945) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is al meer dan 50 jaar vrijwilliger voor de voetbalvereniging Hooglanderveen en zet zich in als coördinator oud papier, verzorgt de schoonmaak, brengt het clubblad rond, verzorgt de reclameborden en houdt het score bord bij van het eerste.

Tevens was hij voorzitter van de evenementencommissie en organiseerde jarenlang diverse activiteiten en feestavonden.

 

Sinds 1982 is hij voorzitter van het Gemengd Koor Hooglanderveen en verzorgt hij de liederen voor de liturgie. 

Leo Mulder is meer dan 25 jaar vrijwilliger bij Woonzorgcentrum St. Jozef en sinds 2009 ook verantwoordelijk voor kapelcommissie en is koster van deze kapel. Hij is (bijna) elke avond aanwezig om koffie te schenken voor de aanwezige bewoners. Daarnaast is hij medeoprichter en vrijwilliger bij de jeu-de-boules-baan Hooglanderveen.