Een prachtig HEMELVAARTSDAG 2020 verhaal

donderdag 21 mei 2020 15.07 uur | laatst gewijzigd: donderdag 21 mei 2020 20.13 uur | auteur: Geurt Hilhorst

Berry Smink, onze dorpsgenoot: Elk jaar rond deze tijd denk ik terug aan Hemelvaartsdag 1993, ik was net 18 jaar, lekker met een grote vriendenclub naar Driesum (Friesland), waar ik mijn passie zou uitoefenen; autocrossen met mijn nieuw gebouwde (Rover V8) crossauto.

Maar, deze Hemelvaart is het anders; ik bedenk zojuist dat, in tijden van Corona, vele hulpverleners worden bedankt voor hun inzet en toewijding. Tot de dag van vandaag, sinds 1993, heb ik de baan- officials en hulpdiensten niet bedankt voor het redden van mijn leven tijdens deze wedstrijd…. Ik schaam me diep, ik stond er niet bij stil.
Bij het nemen van een bocht, raakte ik de controle over de auto kwijt en kwam ondersteboven in een sloot te liggen. Ik weet niet hoe lang ik onder water heb gelegen, maar vrij snel kon ik mijn adem niet meer inhouden en dacht ik bij mezelf, laat ik eens proberen of er nog wat zuurstof in het sloot water zit, zonder succes, ik had wel tijd genoeg om na te denken over de leuke dingen die ik al had gedaan in mijn korte leven.
De shovel-machinist die de auto wist op te tillen heb ik ook nooit kunnen bedanken, bij deze dus.
Die dag werd ook een belangrijke voetbal wedstrijd gespeeld tussen Ajax en Heerenveen, ik weet niet wie er gewonnen had, maar voor mijn gevoel was ik de grote winnaar die dag; ik kon verder leven; ik had geen blijvend letsel opgelopen.
Hulp verleners; alsnog enorm bedankt, CARPE DIEM