Switch Heren 1 blijft koploper na verlies tegen VOC

maandag 27 november 2017 10.21 uur | laatst gewijzigd: maandag 27 november 2017 10.48 uur | auteur: Geurt Hilhorst

Setstanden: 22-25, 22-25, 27-25, 18-25 Zaterdag 25 november speelde Switch Heren 1 de uitwedstrijd tegen de nummer 2; VOC Maarssen. VOC Maarssen zou met een overwinning de achterstand van vijf punten kunnen verkleinen en Switch met een overwinning de voorsprong flink kunnen vergroten. Met Gerrit van Huffelen in de jachtvelden en Sinterklaas in aantocht in Vathorst, reed het team niet geheel in meest favoriete relaxte complete teamsamenstelling naar Maarssen. Gelukkig was de duim van spelverdeler Jeffrey The weer speelgerechtigd en sloot Yannick Haacke wel aan.

Coaches Frits Muller en Herman van Rooyen bestudeerden eerder de tegenstander uitgebreid en hadden voor ieder een pagina's dik rapport liggen met de analyses. Omloopballen, services, voorkeursposities, pass-kwaliteiten, etc etc. Met een veelvoud aan informatie werden de heren het veld in gestuurd. Helaas resulteerde dit niet in de gewenste scherpte en had de tegenstander ook een sterk strijdplan. De opgelopen achterstand kon ook door de wissels niet worden weggepoetst, waardoor de eerste set verloren ging met 25-22. 

In de tweede set wilden de Switch mannen wat extra's geven, maar de tegenstanders bleken toch ook geen pannenkoeken te zijn. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd, maar opnieuw dolven de mannen uit Hooglanderveen aan het einde van set het onderspit. Wellicht toch dat thuisvoordeel net wat extra's brengt; de bal, de zaal, de scheids, het licht, de lijnen, je kent het wel... 

De derde set is altijd speciaal, en om niet te verliezen is het dan ook belangrijk om goed te beginnen. Het eerste setpunt van de wedstrijd voor Switch kwam bij 24-20. Maarssen zette op dat moment even aan waardoor zij weer op setpoint kwamen te staan. Op 25-25 liet Friso van den Heuvel nogmaals zien wat hij serverend kan en viel het deze keer de goede kant op. 

Over set 4 valt weinig te vertellen. "Niet onze dag, niet onze wedstrijd, niet onze set", aldus Jeffrey. Na een korte analyse (slechte zaal, scheidsrechter, rood/groene bal, etc.) moest Switch helaas concluderen dat het niet zijn beste wedstrijd had gespeeld. En dat de tegenstander gewoon degelijk speelde. 

Aanstaande vrijdag, 1 december, willen de mannen laten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. Om 21:25 spelen ze thuis in De Dissel tegen Keizer Otto-Trivolley.