Februari topatletiek maand voor av Altis

maandag 29 januari 2018 19.50 uur | laatst gewijzigd: maandag 29 januari 2018 20.06 uur | auteur: Geurt Hilhorst

In het weekend van 20 en 21 januari beten de D en C Junioren van av Altis al de spits af bij de Nederlandse Kampioenschappen Indoor in het Apeldoornse Omnisport. In februari volgt een reeks van NK’s voor oudere leeftijdscategorieën en de meerkamp indoor. In deze periode vindt in Schoorl ook nog eens het Nederlands kampioenschap 10 km op de weg plaats. De periode wordt afgesloten met de Amersfoortse Bergcross dat tegelijkertijd het toneel is van de Altis clubkampioenschappen Cross 2018.

Altis is bij alle kampioenschappen stevig vertegenwoordigd en heeft uitzicht op de nodige podiumplaatsen. Er is op meerdere onderdelen en kampioenschappen ingeschreven. Femke Bol gaat deelnemen op de 400 meter bij zowel het NK indoor junioren als bij de senioren. Sven Jansons heeft bij het NK Indoor junioren ingeschreven voor de 60 meter, 60 meter horden, verspringen én de meerkamp. Rick Hollestelle gaat voor de meerkamp, en ook voor het hoog- en polsstokhoogspringen.

Bij het NK Indoor senioren zijn verder Katja Slangewal en Thomas Reijnders te zien. Bij de NK masters Indoor hebben Zeger Knipmeijer, Robin van de Mast, Astrid van Velden, Willem de Ruijter, Marcel Scholten, en Franz van Barneveld zich ingeschreven.