ANIMATO 50 JAAR JONG

Op 28 december 1970 werd Muziekvereniging Animato Hooglanderveen opgericht. Er waren geen instrumenten, weinig geschoolde muzikanten maar heel veel enthousiasme. De toen jonge Henk Petersen startte zijn dirigentschap bij de club. Voor zijn grote verdiensten voor Animato ontving hij in 1995 een Koninklijke Onderscheiding. Tot op heden is Henk nog steeds actief voor Animato op de trompet, muziek schrijven en lesgeven. Animato startte als Tamboercorps met heel veel majorette's.

In de jaren 80 werd overgeschakeld naar een showband in 'american style'. Prachtige optredens waren er bij de Nationale Taptoe in Breda, weekenden in het buitenland en in de Rotterdamse Kuip met 60.000 toeschouwers.
Op 11 november 1990 werden ook de Turfstampers opgericht. Dat zorgde nog meer muzikaliteit in Hooglanderveen en omstreken.


Vanaf het jaar 2000 liep het aanbod van taptoes en straatoptredens sterk terug. Besloten werd dat het muziekcorps zich meer op muziek(projecten) zou richten en minder op 'beweging'. Met als resultaat prachtige Kerstconcerten, de oprichting van een Dickensorkest, Bevrijdingsconcert, etc. Deze concerten gaven ook een toeloop van nieuwe, ervaren, muzikanten waardoor het orkest ook, onder leiding van dirigent Bert Donkersloot, nog meer klankkleur uitstraalde. Stimulator in de organisatie was voorzitter Leo Stapelbroek, die ons dorp helaas op 20 juni jl. ontvallen is.

De viering van het Gouden jubileum zou in 2020 uitbundig gevierd worden. Helaas moest vanwege de corona alles afgelast worden. Hopelijk kan Animato in 2021 toch nog een Jubileum vieren. Hierover komt t.z.t. nog meer in de media.