Er is een tijd van komen en van gaan, aldus Astrid

Beste allen, In april gaan Klaas Draijer en ik het bestuur verlaten. Klaas heeft zich hard gemaakt voor allerlei onderwerpen, zoals voor ouderen en verkeersveiligheid rondom woonzorgcentrum St. Jozef, een mooiere en herkenbare nieuwe visuele uitstraling van de Belangenvereniging en veel kennis van zaken. Klaas hartelijk dank voor jouw enorme inzet en gedrevenheid.

Nog even een korte reflectie op mijn driejarig voorzitterschap van de Belangenvereniging.
Waarom heb ik deze rol op mij genomen? Het klinkt misschien gek en opschepperig maar ik wilde graag burgemeester worden. Ze zoeken meer vrouwen in het ambt. Het leek mij gaaf om als burgermoeder bij een hele kleine gemeente verbindingen te leggen tussen groepen, verbeteringen door te voeren en er voor mensen te zijn in goede en slechte tijden. Na uitvoerig overleg met de chef de kabinet en 1 op 1 gesprekken met vrouwelijke burgemeesters, kreeg ik het positieve advies om ervoor te gaan, maar wel eerst meer bestuurlijke ervaring op te doen. Toen heb ik besloten om mijzelf als voorzitter van de Belangenvereniging beschikbaar te stellen. Als geboren Hooglandse (dochter van Wim van den Heuvel en Alie van den Heuvel-Noordenburg) voel ik mij helemaal thuis in Hooglanderveen. Een fijn dorp, waar mensen naar elkaar omkijken en helpen. Lekker dichtbij het bos en de Veluwe en de stad. Het burgemeesterschap heb ik uit mijn hoofd gezet, grote kans dat het nooit gelukt was, maar dromen hebben is fijn en van de route daarnaartoe heb ik veel geleerd.
 
Wat heb ik gedaan en geleerd ? De afgelopen drie jaar zijn erg leerzaam geweest als stuurvrouw van een club bestuursleden, gezicht naar buiten en contact met de gemeente. De grootste verandering die ik met het team voor elkaar heb gekregen is een goede samenwerking met de gemeente, de verenigingen en met de ondernemers in het dorp. Door deze samenwerking hebben wij mooie resultaten geboekt. Samen proberen we oplossingen te vinden die voor zoveel mogelijk mensen het beste zijn. Een goede relatie en vertrouwen zorgt dat je beter naar elkaar luistert en meer voor elkaar wilt doen.
 
Nu is het tijd om het stokje over te dragen aan iemand die meer tijd heeft om deze rol goed te vervullen. Vol vertrouwen draag ik het stokje over aan de beoogde voorzitter Chris Steijger. Chris woont ruim 32 jaar aan de Andries van Altenalaan, is gepensioneerd en door de wol geverfd, heeft zeer ruime ervaring in het bedrijfs- en verenigingsleven. Ik heb alle vertrouwen in Chris en ik wens hem en zijn mede bestuursleden heel veel succes.
 
Iedereen bedankt voor de fijne en gezellige samenwerking, bedankt aan de collega bestuursleden voor jullie vertrouwen en hele fijne samenwerking. Een mooi team met betrokken mensen die het dorp steunen met veel inzet en de beste intenties.
 
Astrid van Noordenburg