BEELDEN in VOLLE GLORIE terug in ST. JOSEPHKERK

De zes houten beelden die de St. Josephkerk sierden zijn na een grondige restauratie door Schildersatelier 't Kattegat (Anton van Middelaar) weer terug in de kerk. Deze beelden zijn rond 1870 gemaakt door de beeldhouwers Lenaerts en Houtermans te Roermond. Aan de beelden is toen en later al het een en ander provisorisch veranderd.

De St. Josephkerk, gebouwd in 1918, had wel de pilaren maar nog lege sokkels. Bij de viering van het zestig jarig bestaan van de St. Josephkerk in 1978 zijn de beelden vanuit de parochie H.H. Michael en Bernardus te Hazerswoude-Rijndijk naar Hooglanderveen gekomen. In de coronatijd is gebleken hoe slecht de conditie van de beelden was. Zij zijn inmiddels grondig en vakkundig gerestaureerd door Anton van Middelaar van het Schilders atelier 't Kattegat te Hoogland. 

De financien voor de restauratie zijn bijeen gebracht door de parochianen en een bijdrage van de  STICHTING VRIENDEN van HOOGLANDERVEEN. De beelden, genaamd de heilige Willibrord, Antonius, Anna , met haar dochtertje Maria, Aloysius, Franciscus en Barbara, sieren inmiddels weer in volle glorie de St. Josephkerk te Hooglanderveen.