Belangrijke zege van Hooglanderveen op SV DIOS

 Op de dag dat Feyenoord tot vreugde van vele Hooglanderveenfans het landskampioenschap behaalt, won Hooglanderveen met 4-2 van hekkensluiter SV DIOS uit Nieuw-Vennep. Door de overwinning ontloopt Hooglanderveen de nacompetitie voor handhaving in de tweede klasse. Hooglanderveen startte goed. In de tweede minuut kreeg Menno Bos een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot miste de juiste richting. 

Tien minuten later schoot Ralph Noordam de thuisclub op voorsprong. Hooglanderveen verhoogde de druk op de verdediging van SV DIOS. Dit leidde na een half uur spelen in de gelijkmaker van Pim Gijtenbeek, die de bal na knap voorbereidend werk van Danny de Graaf over de doellijn werkte. Vijf minuten na rust stond Menno Bos op de juiste plaats om de perfecte voorzet van Jason Eilbracht af te ronden.

Drie minuten later leek de wedstrijd beslist. Jurriƫn Ebbes zette Danny de Graaf met een geweldige pass alleen voor de keeper van SV DIOS. De geslepen aanvaller verschalkte de doelman van SV DIOS met een fraai lobje.In de 63e minuut kwam Hooglanderveen toch nog onnodig in de problemen. Geknoei in de verdediging leidde tot een strafschop, die beheerst werd binnengeschoten door Ralph Noordam.

Een kwartier voor tijd maakte Pim Gijtenbeek aan alle onzekerheid een eind. 2-4. Hooglanderveen speelde daarna de wedstrijd, op het sfeervolle veld van SV DIOS, geroutineerd uit. De formatie van Charles van Altena kan zich nu in de komende 2 competitiewedstrijden gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie.