Derby tegen SO Soest eindigt in een gelijkspel.

In een meer spannende dan goede wedstrijd hebben Hooglanderveen en SO Soest de punten gedeeld. Lange tijd leek het erop dat de Hooglanderveen, onder leiding van de sterk spelende Jurriën Ebbes de 1-0 voorsprong over de streep zou trekken. In de 97e minuut kwam SO Soest toch nog op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Olaf Kuus.

 Het duurde tot de 22e minuut voordat SO Soest zijn eerste mogelijkheid kreeg, maar Thomas Peters wist de inzet makkelijk te keren. Twee minuten later werd een bekeken balletje van Mehmet Kaya van de lijn gehaald. Even daarna haalde de keeper van SO Soest een vrije trap van Yucel Yagli knap uit de hoek. In de 52e minuut zette Mehmet Kaya Ilias Bezzahi met een prachtige steekbal alleen voor de keeper. De topscoorder wist wel raad met de geboden kans en scoorde de 1-0. 

Hierna hield de verdediging van Hooglanderveen makkelijk stand. SO Soest creëerde nauwelijks kansen. Tot de zevende minuut in de blessuretijd. De verdedigers van Hooglanderveen verkeken zich op een diepe bal. De rechterspits van SO Soest werd binnen de beruchte lijn neergehaald. Olaf Kuus schoot de strafschop beheerst in en liet het Hooglanderveense publiek met een kater achter.