Het Eerste elftal heeft voor de derde keer op rij de drie punten weten te bemachtigen.

Het Eerste elftal heeft voor de derde keer rij de drie punten weten te bemachtigen. Na overwinningen op SV ROAC en KDO werd nu DSOV uit Vijfhuizen verslagen.

Net als in de vorige duels zat het in de wedstrijd tegen DSOV niet tegen. In een gelijk opgaande eerste helft was het eerste elftal met name gevaarlijk in de omschakeling van verdediging naar de aanval. Dit resulteerde na een half uur spelen in de openingstreffer van Rick Voortman.

Het eerste elftal kende direct na rust een mindere fase. DSOV verhoogde de druk op de Hooglanderveense verdediging. De tegentreffer viel in de 60e minuut. Nick Wals kon geheel vrijstaand de bal vanuit een voorzet vanaf rechts simpel binnen tikken.

Na de tegentreffer herpakte de ploeg van trainer Charles van Altena zich. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Veel kansen werden niet gecreëerd. In de 72e minuut viel de beslissing. Uit een goed genomen cornerbal van Robin Wollaars sloeg de doelman van DSOV de bal in eigen goal.

DSOV voerde de druk nog een keer op, maar kwam niet verder dan een afgekeurde goal. Na 95 minuten maakte scheidsrechter Jans een einde aan een meer spannende dan goede wedstrijd.

Door de overwinning op DSOV en het gelijke spel van Sporting ’70 is het eerste elftal nu koploper in de tweede periode. Volgende week speelt het eerste thuis tegen DCG en bij winst verovert het de tweede periodetitel. Dus iedereen de club een warm hart toedraagt, kom kijken. De spelers verdienen, aanstaande zondag, de steun van het Hooglanderveense publiek.

Met dank aan Kees Steenbeek voor het wedstrijdverslag.