HLVeen-FC Jeugd 20 maart 2022

 Het was bepaald geen mooie lentedag op 20 maart 2022 waarop Hooglanderveen tegen FC Jeugd voetbalde. Het was niet de eerste keer dat de thuisclub snel op achterstand kwam. Maar dat werd nog voor de rust goedgemaakt: 1-1.

Na de rust zette Hooglanderveen alles op alles om de zegereeks van de voorgaande 3 wedstrijden voort te zetten. Dat lukte pas vlak voor het eindsignaal. Een professionle snelle ingooi van Laslo Duister zorgde ervoor dat F.C. Jeugd aan de noodrem moest trekken. De strafschop bracht de eindzege: 2-1. 

Van de website V.V. Hooglanderveen : Lange tijd leek de wedstrijd tegen het onderaan staande FC Jeugd uit Ede af te stevenen in een gelijk spel, totdat Hari Sabir net voor het einde van de wedstrijd onderuit werd getrokken binnen de beruchte lijnen. Ilias Bezzahi benutte koelbloedig de toegekende strafschop.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ilias Bezzahi maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van FC Jeugd. Enkele minuten later was het wel raak. Atakan Keskin schoot FC Jeugd naar een 1-0 voorsprong.  In de 39e minuut kwam Hooglanderveen op gelijke hoogte. Danny de Graaf kopte de bal, uit een vrij trap van Yucel Yagli, schitterend in de verre hoek.

Na rust kreeg Hooglanderveen diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er niet. Tot enkele minuten voor tijd Ilias Bezzahi de winnende treffer scoorde vanaf de strafschopstip.