HOOGLANDERVEEN SAMEN doneert 1111 euro voor SERIOUS REQUEST.

In de week voor Kerst was er op de nationale radio en TV veel aandacht voor Serious Request vanuit Het Glazen Huis in Amersfoort. Hier vanuit werd de actie voor het Wereld Natuurfonds ten bate van het  behoud van het regenwoud uitgezonden. Mensen konden geld doneren.  Ook in Hooglanderveen was er actie. Die begon met een tekstkar bericht bij de Kerstdoorloper op 11 december. Daarover maakte Dorps TV een reportage.  
De online VideoTop2000HooglanderveenBingo op 18 december maakte 250 euro over. Tijdens de actie bij het Glazen Huis waren onze Dirk-Joost en Koen ook minutenlang landelijk in beeld. En ondertussen begon de actie in het dorp lekker te lopen. Uiteindelijk werd het eindbedrag vanuit Hooglanderveen Samen een mooie 1111 euro. Dit was boven het streefbedrag van 1000 euro. En bij een gift vanaf 1000 euro werd een liedje naar keuze uitgezonden.
Of het door Hooglanderveen  aangeboden lied “ Een goede wijn is nog geen bier” gedraaid is weten we niet. Maar… het werd in januari 2012 door onze bierproefclub PQDQ in Het Houteveen opgenomen. En dat is dus tien jaar geleden, dus die komt eerdaags wel weer op Dorps TV.
Al met al een goede reclame voor ons dorp. En dat Dirk-Joost terloops “de burgemeester van de gemeente Hooglanderveen” werd genoemd is mooi meegenomen.