Hooglanderveen verliest met grote cijfers van Altior

Hooglanderveen heeft zich, tegen het tegen degradatie vechtende Altior, niet van zijn beste zijde laten zien. Op het prachtige sportcomplex in Langeraar ging het met 5-2 ten onder.

Altior liet het initiatief aan Hooglanderveen en probeerde met snelle tegenstoten tot scoren te komen. De verdediging van Hooglanderveen had moeite met de diepgaande spitsen van Altior. Uit een van deze tegenaanvallen scoorde Tim Heijkoop de 1-0. Het was aan doelman Thomas Peters te danken dat de achterstand niet verder opliep. In de 40e minuut verraste Luuk den Haan Thomas Peters met een zwabberbal van grote afstand. 2-0. Na rust hetzelfde spelbeeld. In de 65eminuut was Jason Eilbracht dicht bij de aansluitingstreffer, na goed voorbereidend werk van Danny de Graaf, maar zijn schot belandde op de paal. Uit de tegenaanval vergrootte Eray Bozkurt de voorsprong voor Altior. 3-0. In de 72e minuut dan toch een treffer voor Hooglanderveen. Jason Eilbracht tikte, na een van de weinig goede aanvallen van Hooglanderveen, de bal beheerst binnen. In de slotfase sloeg Altior nog tweemaal toe. Luuk den Haan en Sem van den Berg scoorden de 4-1 en 5-1. In blessuretijd redde Jason Eilbracht de eer en verkleinde de achterstand tot 5-2.

Na 90 minuten maakte de goed leidende Roelof Luinge een einde aan deze zeer matige wedstrijd van Hooglanderveen en restte voor de teleurgestelde Hooglanderveen fans de terugreis (ruim een uur rijden) naar Hooglanderveen.