Laatste keer oud papier opgehaald door Voetbalvereniging Hooglanderveen.

Op 9 juli 2022 werd voor de laatste keer, na ruim 40 jaren, het oud papier opgehaald in het dorp. Leo Mulder heeft jarenlang de “coördinatie” gedaan, waarna Coen Mulder het heeft overgenomen. Dit omdat de Gemeente Amersfoort vorig jaar besloten heeft de subsidies op oud papier per 1 juli 2022 stop te zetten. Hierdoor wordt het ophalen van oud papier door verenigingen in Amersfoort niet meer rendabel.

Voetbalvereniging Hooglanderveen heeft daarom besloten te stoppen met deze geldwervingsactie, die de laatste jaren toch een prachtige 5000 euro per seizoen opleverde. Toch wel jammer dat hiermee ook een ruim 40-jarige clubtraditie verloren gaat. Er is nog onderzocht, samen met Dirk-Joost van Hamersveld, of we deze geldwervingsactie konden voortzetten via een Right to challenge. Daar kwamen echter zoveel meer activiteiten, eisen en verantwoordelijkheden bij, dat daar niet meer aan kon worden voldaan. Ook de papiercontainer, welke op de parkeerplaats van de VV Hooglanderveen staat, zal per begin juli weggaan.

De voetbalverenging Hooglanderveen wil iedereen hartelijk danken voor het jarenlang klaarzetten van het papier. En blijft een actieve vereniging om de clubkas te spekken en daarom gaan zij natuurlijk door met de verkoop van clubloten, oliebollen en potgrond.