LAND IN ZICHT VERHUISD naar WATERRIJK

In het noordelijkste punt van Vathorst-noord, naast de Achterhoekerweg, komt het Waterrijk. De realisatie van Waterrijk is bijna afgerond. De houten bruggen en vlonders zijn geplaatst.  De oude dijk is verwijderd, waardoor er een eiland in de Laak ontstaat. De overige delen worden ingezaaid en de wandelpaden worden afgerond.
Langs het gebied ligt een wandelroute met plekken waar u naar de vogels kunt kijken zonder hen te storen en er zijn er vlonders waarop u kunt genieten van het uitzicht. En er is een aparte honden uitlaatplek aangelegd. Dit fraaie poldergebied, een broedplaats voor allerlei soorten vogels, wordt aan het einde van de zomer officieel geopend.
Een onderdeel binnen Waterrijk is het Tuinpark Laakzijde en Hoeve Laakzijde. Dit is een gezamenlijk initiatief van Tuinpark moestuinen, Zorgboerderij en werkleerbedrijf Land in Zicht en Voedselbos Amersfoort. In dit deel is er onder andere plek voor inwoners om te tuinieren. En zal er een openbaar toegankelijk voedselbos met pluktuin worden gerealiseerd.
Land in Zicht krijgt, na het tijdelijk onderkomen in 't Hammetje, een vaste plek in dit gebied. Het gezamenlijke initiatief Tuinpark Laakzijde speelt in op de behoefte in de wijk Vathorst om te recreëren in de buitenlucht, gezamenlijk te tuinieren en gezonde groenten lokaal te kweken, elkaar spontaan te ontmoeten en culturele activiteiten te organiseren zoals oogstfeesten.
Mensen met een beperking en achterstand tot de arbeidsmarkt zijn betrokken en vinden er een zinvolle tijdsbesteding. Kinderen en scholen bezoeken dan het Tuinpark om natuur educatieve redenen. In de komende periode wordt dit terrein verder ontwikkeld. Zo zal er onder andere een kapschuur worden gerealiseerd.
Met de opening van Land in Zicht staat ook de weg open om op de voormalige plek aan de Domstraat, 't Hammetje, onder andere een scoutinggebouw te realiseren. De Media Hub was bij de opening op zaterdag 18 juni 2022