Marijn Dielen schiet Hooglanderveen naar zege tegen SV ROAC

De meeste toeschouwers hadden zich al verzoend met een gelijkspel, totdat Marijn Dielen in de 88e minuut plotseling opdook voor de verbouwereerde keeper van SV ROAC. Nick Versteegh zag hem diepgaan en met een afgemeten voorzet bereikte hij Marijn Dielen, die vanuit een moeilijke hoek, met zijn verkeerde linkerbeen, de winnende treffer knap binnenschoot.

In de rust keek Hooglanderveen nog tegen een 1-0 achterstand aan. Na 15 minuten spelen liet de geheel vrijstaande Bart Hogenboom, Thomas Peters, kansloos. Beide ploegen hadden moeite met het zware en moeilijk bespeelbare veld in combinatie met de sterke wind, waardoor het veldspel niet echt hoogstand was.

Direct na rust profiteerde Rick Voortman van een foutieve terugspeel van één van de verdedigers van SV ROAC 1-1. SV ROAC probeerde de Hooglanderveense verdediging met lange halen onder druk te zetten. Dit leidde tot twee goede kansen, waarvan één in de 57eminuut. Tot opluchting van iedereen die Hooglanderveen goed gezind is, belandde de bal op de lat. Een kwartier voor tijd bracht trainer Charles van Altena nog twee verse krachten binnen de lijnen. Lars Boumans van de onder 23 en de debuterende 17-jarige Corné Kruijt, speler van JO18-1.

Na de treffer van Marijn Dielen probeerde SV ROAC met hoge ballen in de resterende tijd nog de gelijkmaker te forceren, maar de Hooglanderveense defensie hield, onder leiding van de goed keeper Thomas Peters, stand. Drie, zeer belangrijke, punten rijker keerde de supportersschare van Hooglanderveen tevreden terug vanuit het pittoreske Rijpwetering naar het Veen.