STRATEN PRAAT

Toen Bouwonderneming Van Bekkum haar bedrijfsterrein achter de Heideweg in woningbouw veranderde moesten de huizen in het nieuwbouwproject "Langerijst" (vernoemd naar een historische boerderij aan de Heideweg) ook een adres en huisnummers krijgen. Er werd vanuit het dorp voorgesteld om het nieuwe straatje, een zijweg van de Heideweg, te vernoemen naar Jan van Bekkum, de 100 jaar geleden grondlegger van de bouwonderneming die zo belangrijk voor ons dorp is geweest.

Maar de (eigen)wijze Amersfoortse Straatnamencommissie besloot in alle wijsheid om het bij Heideweg te laten. Met als gevolg dat er A, B, en C huisnummers kwamen. En zelfs huisnummers 60 A t/m 60 H. Nu het nieuwbouwproject Houtrust, met 25-35 woningen, ook van de grond lijkt te komen, moeten deze woningen straks ook een adres en huisnummer krijgen.

Besluit de Amersfoortse Straatnamencommissie nu tot het adres Heideweg23 A t/mZ ? Of krijgt het gebiedje een eigen straatnaam? Ruud Hopster van de Historische Kring vertelde in een video over de geschiedenis van 't Houteveen van de Media Hub Hooglanderveen dat Leida Tomassen-Traa ook zeker een straatnaam verdiende.

Maar we hebben al, ook zeer terecht, een Willem Tomassenlaan. De familie Tomassen is belangrijk geweest voor 't Houteveen. Er is al een straatnaam Groot en Klein Houteveen. De familie Tomassen is ook belangrijk geweest voor Houtrust, dus "Houtrust" zou ook een goede straatnaam kunnen zijn voor het nieuwbouwproject. Dus Belangenvereniging : geen Houdt Rust maar de vinger aan de pols!