VERSLAG HOOGLANDERVEEN-SO SOEST

 • Hooglanderveen heeft, in een sportieve wedstrijd, de derby tegen SO Soest met 3-0 gewonnen. Op basis van gecreëerde kansen een zeer verdiende overwinning.

  In de 10e minuut is het al raak. Uit een ingestudeerde cornerbal van Yucel Yagli scoort Laslo Duister de 1-0. Lange tijd daarna gaat het spel gelijk op en is met name de sterk keepende Rick Schoonderbeek een sta in de weg voor de Soester spitsen.

  Hooglanderveen gaat met een 1-0 voorsprong de rust in.

  Na rust begint Hooglanderveen sterk. Danny de Graaf heeft de 2-0 op zijn schoenen, maar de keeper van SO Soest redt bekwaam. In de 50e minuut komt Hooglanderveen op een 2-0 voorsprong. Hari Sabir profiteert van een foutje van de doelman van SO Soest.

  Dezelfde doelman voorkomt een grotere voorsprong voor Hooglanderveen. Oog in oog met keeper van SO Soest komen Danny de Graaf, na uitstekend voorbereidend werk van Mehmet Kaya, en Mozes Hoppenbrouwer niet tot scoren.

  In de 75e minuut valt de definitieve beslissing. Mo Charkaoui stuurt Mozes Hoppenbrouwer de diepte in. Op het juiste moment past Mozes Hoppenbrouwer de bal breed op Laslo Duister, die de perfect uitgevoerde counter binnen tikt. 3-0.

  Laslo Duister en jeugdspeler Rick Voortman, die net als Jasper van Nimwegen zijn debuut maakt, vergeten de voorsprong nog verder uit te breiden. Beiden stuiten op de keeper van SO Soest.

  De eretreffer is SO Soest ook niet gegund. Net voor tijd haalt Jorin Bruins de bal van de lijn, zodat doelman Rick Schoonderbeek de nul houdt.

  Door de overwinning op SO Soest bezet Hooglanderveen de derde plaats op één punt achterstand op IVV en SV De Meer.